dimarts, 25 d’octubre del 2011

Diccionari biogràfic de dones

Moltes vegades la història parla més de personatges masculins, o en certa manera es té la tendència a parlar de personatges il·lustres en masculí, però això no vol dir que no hi hagi dones destacades, de fet en podem trobar un bon grapat. Per això, per conèixer un poc millor qui són elles i que han fet trobem una plana web d'àmbit dels països catalans amb el títol de Diccionari biogràfic de dones http://www.dbd.cat/   on amb diversos motors de cerca (ubicació geogràfica, segle, condició, entitat o moviment) podem trobar les biografies de dones que han destacat en diferents àmbits com l'educació, la política, l'art o la literatura per exemple.
Propostes d'activitats:
De fet, a través d'aquesta plana es poden proposar activitats de recerca tant per trobar dones que s'han dedicat a un determinat àmbit com per conèixer aquelles que són originàries de les Illes Balears. Així el guió de feina podria ser el següent:
1- navegar per la web emprant els motors de cerca per trobar la biografia d'una dona de Balears que ens interessi. (també es podria restringir la cerca seleccionant un període històric)
2- llegir la biografia i si s'escau cercar un poc més d'informació complementària
3-Fer una breu ressenya de la biografia i presentar-la a classe davant els companys. Acompanyar l'exposició d'alguna imatge o text en cas de tractar-se d'una pintora o escriptora

Depenent del grup d'alumnes també es podria fer un petit debat sobre la situació de la dona en segles anteriors, analitzant el perquè del seu silenciament.

Aurora Picornell

Maria Antònia Salvà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada