dilluns, 31 de maig del 2010

Els oficis a l'Edat Mitjana

Una manera d'apropar la ciència històrica a l'alumnat és proposar-los una investigació per tal que practiquin els instruments necessaris per investigar, a part de potenciar la seva capacitat de treball autònom i de treball en equip

-A qui va dirigida: alumnat de 2n d’ESO o de 1r de batxillerat (en funció del nivell es faria una investigació més o menys complexa.

-Explicació: La investigació que es proposa va lligada a la descoberta dels oficis de l’època medieval, analitzant els gremis, quins oficis hi havia que actualment han desaparegut i quins encara existeixen, com s’organitzaven (gremis), possibles mostres d’art relacionades amb els oficis o gremis, etc.
Els alumnes s’agruparien en petits grups per tal d’investigar sobre un aspecte concret del treball i després es posaria en comú i es discutiria en el gran grup. A més, per completar la investigació es farien sortides per descobrir els vestigis dels oficis medievals i sempre que fos possible s’aniria a observar la tasca d’algun artesà actual. Finalment, per tal de mostrar tota la tasca feta a la resta dels alumnes del centre s’organitzaria una petita exposició mostrant els resultats.
-Temporalització: una hora cada setmana durant un trimestre

competències, concretament totes aquestes citades a continuació:
-          competència en comunicació lingüística
-          competència social i ciutadana
-          competència cultural i artística
-          tractament de la informació i competència digital
-          autonomia i iniciativa personal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada