dimecres, 9 de febrer del 2011

El portal PARES

Aquesta plana web del ministeri de cultura ofereix molts de recursos, dels quals en parlaré en altres entrades, ja que la d'avui va dedicada als mapes històrics que hi podem trobar i que poden ésser útils per a una classe d'història.
Hi ha una pestanya dins la plana web que ens condueix al catàleg de mapes i plànols; després d'haver-hi entrat trobem la possibilitat de fer recerques dins el catàleg.
Els mapes que trobem relacionats amb les Illes Balears, són sobretot de caràcter militar (fortificacions, ports) i del segle XVIII tot i que n'hi ha d'anteriors.
El comentari d'algun d'aquests mapes pot servir de pretext per enllaçar amb un tema més ampli, ja sigui la Guerra de Successió i la incorporació de Menorca a la Gran Bretanya, la necessitat de fortificació degut a la pirateria i corsarisme, etc.
Tal vegada, degut al nivell d'anàlisi que haurien de fer els alumnes seria una activitat més apropiada per a batxillerat, tot i que a nivell d'ESO també es podria fer amb algunes preguntes més senzilles o un comentari més dirigit
Logotip i enllaç del Portal de Archivos Españoles:
PARES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada