dijous, 3 de juny del 2010

La història en còmic


A qui va adreçada: alumnes de 2n d’ESO

Característiques: Aquesta activitat pot tenir dues vessants, una més tradicional en la que els alumnes una vegada elegit el tema del seu còmic hauran de dibuixar i emplenar les vinyetes a mà o una altra vessant més tecnològica emprant algun dels programes penjats a diferents webs per a la creació de còmics. Les dues possibilitats són vàlides, si més no, la segona opció pot presentar certs problemes a l’hora de personalitzar els dibuixos, a part que moltes d’elles necessiten un registre previ. Si les aules on s’imparteixen les ciències socials disposen d’ordinadors, aquesta opció pot ésser interessant.
Pel que fa al desenvolupament d’aquesta activitat, els alumnes hauran de crear un mínim de deu vinyetes de còmic en un suport A3 que pot ésser foli o cartolina. La tècnica podrà ser lliure (dibuix, collage, fotografia,...) i el text haurà de combinar fets històrics amb fets imaginats. El tema el podran elegir ells però haurà d’anar lligat obligatòriament a algun episodi de la història medieval de les Illes Balears

Competències que es treballen:
  • Competència cultural i artístic
  • Competència en comunicació lingüística
  • Tractament de la informació i competència digital (en cas que es faci el còmic emprant un programa d’ordinador)
  •   autonomia i iniciativa personal

A través de la plana web  http://www.edu365.cat/   podem trobar diversos enllaços que ens permeten emprar programes de creació de còmics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada