divendres, 14 de maig del 2010

Visita al Castell de Capdepera


La visita a aquesta fortalesa pot ésser una proposta perquè els alumnes descobreixin una de les fortaleses medievals més interessants i més adaptades a la visita que trobem a Mallorca.
Objectius de la visita:
-          Conèixer un castell medieval, descobrint la seva arquitectura i la seva història
-          Descobrir la història medieval de Capdepera
Desenvolupament de la proposta: la sortida tindria una durada aproximada de 6 o 7 hores, depenent d’ on se situés geogràficament el centre escolar. Es visitaria el castell de Capdepera amb una visita guiada. Una vegada visitat el castell o bé es podria fer una descoberta pel poble o tot i que no estan lligades pròpiament amb l’assignatura de ciències socials es podrien visitar les coves d’Artà si la sortida es fes amb el departament de ciències naturals.
Activitats relacionades amb la sortida: abans de fer aquesta sortida s’hauria de fer feina prèvia explicant on anem, situant Capdepera en el mapa i en la història, és a dir, quan sorgeix i quina importància té el castell i la vila per la història de Mallorca. Durant la visita, de manera individual haurien d’emplenar un qüestionari amb preguntes relacionades amb allò que van observant. Finalment, després de la visita entregarien el qüestionari i es proposaria com a exercici de resum de tot allò que han après fer una dramatització de la vida al castell i d’algun episodi històric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada