dimarts, 11 de maig del 2010

Sineu

Visita a la vila medieval de Sineu:
aquesta sortida a part de treballar alguns aspectes de la història medieval de Mallorca també pot ser útil per geografia (observar les diferències entre el medi rural i el medi urbà).

Objectius de la visita:
- Conèixer el passat medieval de la Part Forana
- Descobrir la història i les característiques del mercat
- Analitzar les diferències que trobem entre l’hàbitat rural i l’hàbitat urbà

Desenvolupament de la proposta: la sortida tindria una durada de sis hores (de 9:00 a 15:00 h) i sempre que fos possible es faria la visita emprant el transport públic, en aquest cas el tren. La sortida tindria dues parts; la primera en la qual amb tot el grup es faria un recorregut per Sineu visitant els següents monuments: església de Santa Maria de Sineu, palau dels Reis de Mallorca, antic hospital i la plaça des Fossar. La segona part s’iniciaria després d’haver fet una aturada per berenar i inclouria una passejada pel mercat, primer en grup i després una estona de manera lliure.
Activitats relacionades amb la sortida: els alumnes hauran de prendre notes d’allò que s’expliqui a la sortida, ja que després en parelles hauran d’elaborar un tríptic turístic sobre Sineu, on com a mínim hi haurà d’aparèixer informació sobre el passat medieval i sobre el mercat. A classe també es faria un comentari on s’exposarien les semblances i les diferències entre el medi rural i el medi urbà.
Aquesta activitat també podria ser emprada per l’assignatura de llengua anglesa, ja que una opció de treball seria la traducció del text a l’anglès per tal de treballar la competència lingüística en aquesta llengua estrangera.

Competències que es treballen:
- competència social i ciutadana
- competència en el coneixement i interacció amb el món físic
- competència cultural i artística
- Tractament de la informació i competència digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada